1 avokádó
2 konzerv tonhal (pl 80 gr, twist)
5 db tojássárgája
fél hagyma
2 gerezd fokhagyma
citrom
só
5 tojást forró vízben 10 percig főztem, majd hagytam hűlni.
Közben az avokádót ketté vágtam, kikanalaztam a belsejét és villával összenyomtam.
Elővettem egy edényt és bele tettem, majd megpucoltam 1 közepes méretű hagymát és a felét kockára vágtam. Ez is a tálba került.
Megpucoltam 2 fokhagyma gerezdet is, majd fokhagyma nyomóval összenyomtam az edénybe.
Mikor kész lett az 5 tojás, félbevágtam, kiszedtem a sárgájukat, villával összenyomtam és a többiekhez tettem.
Ezután ízlés szerint meglocsoltam citrommal, tettem rá sót és már lehet is kenni a kenyérre.
Bár én Szafis zsemlére tettem. Vacsorára készült, reggelire már nem maradt, mert a végén mindenki ezt ette. 🙂