Lángos (sütőben sült)

Lángos (sütőben sült)

160 gr langyos víz

5 gr almaecet vagy citromlé

5 gr só

150 gr Szafi Free Amerikai Fánk lisztkeverék

3-4 gerezd fokhagyma

kókuszjoghurt

növényi sajt (violife)

A vizet, a citromlevet és a sót összeöntöttem egy tálba, majd hozzáadtam a lisztkeveréket.

Előmelegítettem a sütőt 200 fokra alul felül légkeveréses sütéssel, majd egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. (A mienk sütőben sült, ha valaki a hagyományos módon olajban szeretné kisütni, akkor erre nincs szükség.)

Eközben pihent a tészta 5 percet, majd lisztezett felületen kinyújtottam kb 1 cm vastagra és egy bögrével kisebb körökre szabtam őket. Fontos, hogy legyen liszt az aljukon! (Lehet hagyományos lángos formát készíteni belőle, nálunk a gyerek miatt készültek kisebb falatnyiak és egy nagyobb a feeling végett. 🙂 )

Ezután a köröket beletettem a sütőpapíros tepsibe, megkentem a tetejüket kókuszzsírral és kb. 35 percig sütöttem.

Ezután 3-4 gerezd fokhagymát pucoltam, fokhagyma nyomón átnyomtam egy pohárba, öntöttem rá egy kis vizet, majd hagytam állni, ezzel kentem meg a lángosok tetejét.

Közben előkészítettem kókuszjoghurtot és növényi sajtot reszeltem.

Mikor kész lett a lángos ismét megkentem a tetejét kókuszolajjal, hogy strandosabb, zsírosabb hatása legyen, majd tettem rá a fokhagymás keverékből, tejfölt, reszelt sajtot, egy kis sót és már lehetett is enni! 🙂

Nálunk dupla adag lángos készült, a nagy kb. 2 kicsi méretét tette ki, így 12 db készült volna, viszont mivel sütésnél megdagadt, legközelebb lehet kicsit vékonyabb nyújtom őket, úgy több is készülne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.