Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

1 kg kelkáposzta

2 nagyobb édesburgonya (kb 40 dkg, ízlés szerint)

1 db hagyma

0,5 dl mandulatej

kömény

fokhagyma

olívaolaj

4 ek köles liszt

Vöröshagymát kockára vágtam, olívaolajon megpirítottam, majd a felvágott kelkáposztát rátettem a hagymára. Ízesítettem sóval, köménymaggal, fokhagymával.

Mikor megdinsztelődik, vizet engedtem rá és mandulatejet kb 0,5 dl-t.

Közben megpucoltam, felvágtam az édesburgonyát kockára, majd bele tettem a főzelékbe és ott puhára főztem.

Olívaolajon kölesliszttel csináltam egy rántást, majd rátettem a káposztára.

Kicsit összefőtt az egész és már kész is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.