Rizs

Rizs

Rizs

1 bögre rizs (kb 2,5 dl)

5 dl víz

2 ek olívaolaj

2 tk só

Kis hagyma félbe vágva (ízlés szerint)

Olíva olajon futtassuk meg a rizst, amíg a nagy része ki nem fehéredik, ezután öntsük rá a vizet és tegyük bele a hagymát.

Tegyük rá az edényre a fedelet és a legkisebb lángon hagyjuk főni legalább 15 percig.

Ha közben ránézünk és beszívta a vizet, önthetünk még rá, illetve ha kóstolás próbánál úgy érezzük, hogy keményt maradt a rizs.

Sok féle rizst lehet már kapni, nem mindnek ugyanaz a főzési ideje és a vízigénye, de ez az alap recept.

A választott főételtől függően lehet még ízesítni vegetával vagy szerecsendióval, mi nagyon szeretjük a petrezselymes verziót és a metélőhagymásat.

Anyukám néha kukoricát, borsót vagy volt, hogy mogyorót is főzött bele, szóval csak a képzelet szab határt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.