Tonhalas avokádó krém

Tonhalas avokádó krém

1 avokádó

2 konzerv tonhal (pl 80 gr, twist)

5 db tojássárgája

fél hagyma

2 gerezd fokhagyma

citrom

5 tojást forró vízben 10 percig főztem, majd hagytam hűlni.

Közben az avokádót ketté vágtam, kikanalaztam a belsejét és villával összenyomtam.

Elővettem egy edényt és bele tettem, majd megpucoltam 1 közepes méretű hagymát és a felét kockára vágtam. Ez is a tálba került.

Megpucoltam 2 fokhagyma gerezdet is, majd fokhagyma nyomóval összenyomtam az edénybe.

Mikor kész lett az 5 tojás, félbevágtam, kiszedtem a sárgájukat, villával összenyomtam és a többiekhez tettem.

Ezután ízlés szerint meglocsoltam citrommal, tettem rá sót és már lehet is kenni a kenyérre.

Bár én Szafis zsemlére tettem. Vacsorára készült, reggelire már nem maradt, mert a végén mindenki ezt ette. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.