Sárgaborsó főzelék

500 dkg sárgaborsó

fokhagyma

olívaolaj

4 ek köles liszt

(ízlés szerint mehet még bele:

piros paprika

vegeta

kolbász/sonka)

Előző nap beáztattam az átmosott fél kg sárgaborsót.

Olívaolajon lepirítottam egy hagymát, hozzáadtam fokhagymát.

Ezután hozzáöntöttem a sárgaborsót és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje.

A sárgaborsó típusától függően változhat a keménysége. Az enyémnek most 45 perc kellett hozzá, hogy megpuhuljon.

Ezután olívaolajon lepirítottam a rántáshoz 4 evőkanál köles lisztet és hozzáadtam a főzelékhez.

Folyamatos keverés mellett 5 percig forraltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük