Vadas marha

7 szelet szép marhahús

kacsazsír

hagyma

fokhagyma

1 kg sárgarépa

0,5 kg fehérrépa

3 ek mustár

babérlevél

kókuszjoghurt 200 g

2 csepp citromlé

én most nem tettem, de koriandert is lehet bele tenni

4 ek tápióka keményítő

Egy lábasban kacsazsíron megpirítottam a hagymát és a fokhagymát, majd rátettem 3 babérlevelet, sót, és a hús szeleteket, amíg ki nem fehéredtek.

Közben megpucoltam a répákat és karikákra vágtam, majd a húsokhoz tettem. Kicsit hagytam őket pirulni, majd felöntöttem vízzel.

Rátettem a fedőt, majd kb 1 órán át főztem. Mikor könnyen átmegy a villa a húson, akkor van kész, le lehet kapcsolni alatta a lángot.

Kiszedtem a húsokat és a babérlevelet, majd a zöldségeket lebotmixereztem.

Mehet vissza a hús.

Kikevertem a kókuszjoghurtot a tápiókával, majd beleöntöttem a keverékbe.

Visszakapcsoltam alatta a lángot és hagytam őket kicsit összeforrni max 10 perc.

Tésztával, nokedlivel, zsemlegombóccal isteni, most édesburgonyás gnocchi készült hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük