7 szelet szép marhahús
kacsazsír
hagyma
fokhagyma
1 kg sárgarépa
0,5 kg fehérrépa
só
3 ek mustár
babérlevél
kókuszjoghurt 200 g
2 csepp citromlé
én most nem tettem, de koriandert is lehet bele tenni
4 ek tápióka keményítő
Egy lábasban kacsazsíron megpirítottam a hagymát és a fokhagymát, majd rátettem 3 babérlevelet, sót, és a hús szeleteket, amíg ki nem fehéredtek.
Közben megpucoltam a répákat és karikákra vágtam, majd a húsokhoz tettem. Kicsit hagytam őket pirulni, majd felöntöttem vízzel.
Rátettem a fedőt, majd kb 1 órán át főztem. Mikor könnyen átmegy a villa a húson, akkor van kész, le lehet kapcsolni alatta a lángot.
Kiszedtem a húsokat és a babérlevelet, majd a zöldségeket lebotmixereztem.
Mehet vissza a hús.
Kikevertem a kókuszjoghurtot a tápiókával, majd beleöntöttem a keverékbe.
Visszakapcsoltam alatta a lángot és hagytam őket kicsit összeforrni max 10 perc.
Tésztával, nokedlivel, zsemlegombóccal isteni, most édesburgonyás gnocchi készült hozzá.