Édesburgonyás gnocchi

Édesburgonyás gnocchi

Nem mentesen is csak néhányszor ettem gnocchit, abból is csak az egyik változat ízlett, a másik nagyon száraz volt, úgyhogy reménykedtem benne, hogy a mentes verzió szaftos lesz és szerencsére az is lett! 🙂
Volt egy kis maradék édesburgonyám, azt megpucoltam, kockára vágtam és forró sós vízben puhára pároltam, majd krumplinyomóval összenyomtam.

Szafi receptjét használtam a „Szafi Reform csökkentett szénhidrát-tartalmú galuska és házi tészta lisztkeverék 500 g”-et, viszont a tojást édesburgonyára 2/3ad és (mivel kevesebb volt) 1/3ad kókusz joghurtra cseréltem. 3szoros adag készült belőle.

  • 70 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék
  • 2 g só
  • 2 db M-es tojás (104 g)
  • 25 g víz

Miután összekevertem, hagytam kicsit pihenni a tésztát (5-10 perc), addig feltettem forrni sós vizet és odakészítettem egy edényt a szűrővel.

Kb. tenyérnyi adagokat lecsíptem a tésztából és ujjnyi vastag rudakat görgettem belőlük, egymás mellé tettem őket és levágtam őket 1 ujjbegynyi vastagon, majd egy villával lapítottam rajtuk, így maradt bennük a minta is.

Mikor kész voltak, beledobtam őket a forró vízbe, majd kb 5 percig főztem őket, rázárt fedővel, majd leszűrtem őket és hideg víz alatt kihűtöttem. A végén tettem rájuk egy pici olívaolajat és megkevertem őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.