0,5 kg padlizsán
0,5 kg burgonya
80 dkg csirke (darálva)
2 db vöröshagyma
fokhagyma
3 dl passzírozott paradicsom (lehet házilag is készíteni)
só
bors
fahéj
oregánó
szegfűszeg
babérlevél
Mártáshoz
5 dkg vaj
5 dkg liszt (rizs liszt, zöld banán liszt)
3 dl növényi tej
15 dkg sajt
1 db tojás (kihagyható)
só
szerecsendió
Szeletelővel a padlizsánokat és a krumplit 1 cm-esre vágjuk.
Hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, megpirítjuk, közben a sót, borsot, oregánót, fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, fokhagymát is belerakjuk.
Mikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a paradicsompürét. Hagyjuk kicsit összefőni.
Mártás
Edényben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük a sóval, szerecsendióval és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Rétegezés
Tepsi aljára kirakjuk a padlizsánszeleteket, rátesszük a húst, majd a krumplit, végül ráöntjük a mártást.
Sütőben 180 fokon légkeveréssel kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.