Sütőtök-édesburgonya krémleves

Sütőtök-édesburgonya krémleves

60 dkg sütőtök

60 dkg édesburgonya

bors

babérlevél

szerecsendió

fahéj

citrom

hagyma

kókusztejszín

víz

A sütőtököt megmossuk, kettébe vágjuk, kimagozzuk, majd az édesburgonyával együtt 180 fokon, légkeveréssel megsütjük.

Az édesburgonyát meghámozzuk, a sütőtököt kiszedjük a belsejéből.

Lepirítjuk a hagymát, a már megfőtt édesburgonyát kockázva rátesszük, majd a sütőtököt is.

Fűszerezzük a só, bors, babérlevél, szerecsendió, fahéj, citrommal és vizet öntünk rá (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre hagyni).

Hagyjuk kicsit összefőni, majd ráöntjük a kókusztejszínt is és megint hagyjuk kicsit összefőni.

Ha kész, kivesszük a babérlevelet, botmixerrel összeturmixoljuk, majd pirított tökmaggal tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.