Muszaka

0,5 kg padlizsán

0,5 kg burgonya

80 dkg csirke (darálva)

2 db vöröshagyma

fokhagyma

3 dl passzírozott paradicsom (lehet házilag is készíteni)

bors

fahéj

oregánó

szegfűszeg

babérlevél

Mártáshoz

5 dkg vaj

5 dkg liszt (rizs liszt, zöld banán liszt)

3 dl növényi tej

15 dkg sajt

1 db tojás (kihagyható)

szerecsendió

Szeletelővel a padlizsánokat és a krumplit 1 cm-esre vágjuk.

Hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, megpirítjuk, közben a sót, borsot, oregánót, fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, fokhagymát is belerakjuk.

Mikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a paradicsompürét. Hagyjuk kicsit összefőni.

Mártás

Edényben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük a sóval, szerecsendióval és hozzáadjuk a reszelt sajtot.

Rétegezés

Tepsi aljára kirakjuk a padlizsánszeleteket, rátesszük a húst, majd a krumplit, végül ráöntjük a mártást.

Sütőben 180 fokon légkeveréssel kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük