Szegényke nem túl fotogén, de az íze kárpótol érte! 🙂
500 gr brokkoli
3 db közepes édesburgonya
kókuszjoghurt
3 ek tápióka keményítő
2 ek zöld banán liszt (rizs liszt is tökéletesen megfelel)
só
szerecsendió
3 babérlevél
Édesburgonyákat megpucoltam, kockára vágtam és egy nagyobb edénybe tettem, majd 500 gr mirelit brokkolit hozzá öntöttem és annyi vizet engedtem rájuk, ami ellepi őket.
Sót, szerecsendiót és a 3 babérlevelet hozzátettem, majd addig főztem, amíg meg nem puhultak.
Ezután kókuszjoghurtban kikevertem a lisztet és a keményítőt, majd hozzá öntöttem a zöldségekhez és hagytam, hogy rottyanjanak párat, majd lekapcsoltam a tűzhelyet és kész is volt.
Krémlevesként is isteni lenne, akkor ki kellett volna venni belőle a babérleveleket és botmixerrel összeturmixolni. 🙂