Édesburgonya fasírt

1 kg darált hús

1 kg édesburgonya

1 db hagyma

4 gerezd fokhagyma

Az édesburgonyát most egybe betettem tepsire és a zsemléimmel együtt puhára sültek. Majd mikor kihűltek megpucoltam őket és krumplinyomóval összenyomtam.

Úgyis meg lehet csinálni, hogy megpucoljuk és nyersen lereszeljük az édeskrumplikat.

Ezután egy tálba tettem a húst, a édesburgonyát.

Felvágtam 1 db hagymát, 4 gerezd fokhagymát és fokhagymanyomóval a tálba tettem a hagymákkal együtt.

Sóztam, majd kézzel alaposan összedolgoztam őket.

Ezután begyújtottam a sütőt 175 fokra alul felül légkeveréssel, 3 tepsibe sütőpapírt tettem, majd különböző méretű, formájú fasírtokat készítettem belőle. Lett hagyományos golyó és készült különböző méretű hamburger hús szerű is.

Néhány tetejére violife sajtot tettem próbaképp, isteniek lettek!

Most spenótfőzelék készült hozzá, de szendvicsbe is isteni, önmagában vagy salátával is nagyon ízletes!

Íme a sajtos tetejű csapat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük