160 gr langyos víz
5 gr almaecet vagy citromlé
5 gr só
150 gr Szafi Free Amerikai Fánk lisztkeverék
3-4 gerezd fokhagyma
kókuszjoghurt
növényi sajt (violife)
A vizet, a citromlevet és a sót összeöntöttem egy tálba, majd hozzáadtam a lisztkeveréket.
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra alul felül légkeveréses sütéssel, majd egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. (A mienk sütőben sült, ha valaki a hagyományos módon olajban szeretné kisütni, akkor erre nincs szükség.)
Eközben pihent a tészta 5 percet, majd lisztezett felületen kinyújtottam kb 1 cm vastagra és egy bögrével kisebb körökre szabtam őket. Fontos, hogy legyen liszt az aljukon! (Lehet hagyományos lángos formát készíteni belőle, nálunk a gyerek miatt készültek kisebb falatnyiak és egy nagyobb a feeling végett. 🙂 )
Ezután a köröket beletettem a sütőpapíros tepsibe, megkentem a tetejüket kókuszzsírral és kb. 35 percig sütöttem.
Ezután 3-4 gerezd fokhagymát pucoltam, fokhagyma nyomón átnyomtam egy pohárba, öntöttem rá egy kis vizet, majd hagytam állni, ezzel kentem meg a lángosok tetejét.
Közben előkészítettem kókuszjoghurtot és növényi sajtot reszeltem.
Mikor kész lett a lángos ismét megkentem a tetejét kókuszolajjal, hogy strandosabb, zsírosabb hatása legyen, majd tettem rá a fokhagymás keverékből, tejfölt, reszelt sajtot, egy kis sót és már lehetett is enni! 🙂
Nálunk dupla adag lángos készült, a nagy kb. 2 kicsi méretét tette ki, így 12 db készült volna, viszont mivel sütésnél megdagadt, legközelebb lehet kicsit vékonyabb nyújtom őket, úgy több is készülne.