Kipróbálásra beszereztem egy csomag Éléskamra Ropogós Panírmorzsa ch csökkentett lisztkeveréket. Nagyon vágytam már egy kis hagyományos rántott hús ízre és magam is meglepődtem, hogy mennyire finom volt! Sütés közben a terjedő illatok a McDonalds-os csirkenuggetsre emlékeztettek… :O
1 csomag ÉLÉSKAMRA ROPOGÓS PANÍRMORZSA SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK 200G
800 gr csirkemell
300 gr mandulajoghurt
só
Lemostam a húst, majd szeletekre vágtam. A mandulajoghurt szolgált tojásként, egy tányérba öntöttem, majd ebbe tettem egy kis sót. Ízlés szerint, ha még más fűszert is szeretnénk hozzá tenni, azt ebbe javaslom. A másik tányérba tettem a panírt, mint a sima rántott húsnál is szoktuk.
Nem szeretek olajban sütni, ezért az enyémek sütőben sültek, bár kicsit rátapadtak a sütőpapírra, úgyhogy legközelebb lekenem egy réteg olívaolajjal.
A sütőt beindítottam 180 fokra, alul felül légkeveréssel, majd kibéleltem egy tepsit sütőpapírral.
Beleforgatjuk a húst a joghurtba, majd a panírba, ami kicsit fifikás, mert a joghurt próbálkozott az ujjamhoz tapadni. Ezután az előre odakészített tepsibe tettem őket. A vége felé került joghurt a panírba és kezdett összeállni, így egyszerűen csak rányomkodtam a húsra ezt a masszát. Mintha ezeknek az alja nem ragadt volna le a sütőpapírra. Az ujjamra ragadt maradék joghurtos panírból végül golyót formáztam és úgy sütöttem ki, ez régen is nagy kedvencem volt, szerencsére így is jól működött.
A végén megfújtam a húsokat olívaolajos sprayvel és betettem őket kb 45 percre a sütőbe. Mikor kezd megpirulni érdemes átforgatni, hogy a másik oldala is szép aranybarnára süljön.
Bár az enyémnek az alja letapadt a sütőpapírra, az ízén ez semmit sem változtatott, isteni finom volt és a panír ropogós volt, mint a hagyományos verziónál!
A képen csicsóka pürével tálaltam.