Rántott hús (Éléskamra)

Rántott hús (Éléskamra)

Kipróbálásra beszereztem egy csomag Éléskamra Ropogós Panírmorzsa ch csökkentett lisztkeveréket. Nagyon vágytam már egy kis hagyományos rántott hús ízre és magam is meglepődtem, hogy mennyire finom volt! Sütés közben a terjedő illatok a McDonalds-os csirkenuggetsre emlékeztettek… :O

1 csomag ÉLÉSKAMRA ROPOGÓS PANÍRMORZSA SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK 200G 

800 gr csirkemell

300 gr mandulajoghurt

Lemostam a húst, majd szeletekre vágtam. A mandulajoghurt szolgált tojásként, egy tányérba öntöttem, majd ebbe tettem egy kis sót. Ízlés szerint, ha még más fűszert is szeretnénk hozzá tenni, azt ebbe javaslom. A másik tányérba tettem a panírt, mint a sima rántott húsnál is szoktuk.

Nem szeretek olajban sütni, ezért az enyémek sütőben sültek, bár kicsit rátapadtak a sütőpapírra, úgyhogy legközelebb lekenem egy réteg olívaolajjal.

A sütőt beindítottam 180 fokra, alul felül légkeveréssel, majd kibéleltem egy tepsit sütőpapírral.

Beleforgatjuk a húst a joghurtba, majd a panírba, ami kicsit fifikás, mert a joghurt próbálkozott az ujjamhoz tapadni. Ezután az előre odakészített tepsibe tettem őket. A vége felé került joghurt a panírba és kezdett összeállni, így egyszerűen csak rányomkodtam a húsra ezt a masszát. Mintha ezeknek az alja nem ragadt volna le a sütőpapírra. Az ujjamra ragadt maradék joghurtos panírból végül golyót formáztam és úgy sütöttem ki, ez régen is nagy kedvencem volt, szerencsére így is jól működött.

A végén megfújtam a húsokat olívaolajos sprayvel és betettem őket kb 45 percre a sütőbe. Mikor kezd megpirulni érdemes átforgatni, hogy a másik oldala is szép aranybarnára süljön.

Bár az enyémnek az alja letapadt a sütőpapírra, az ízén ez semmit sem változtatott, isteni finom volt és a panír ropogós volt, mint a hagyományos verziónál!

A képen csicsóka pürével tálaltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.