Csicsóka püré

Régi vágyam volt kipróbálni a csicsókát, nemrég sikerült is beszereznem belőle egy adagot, így a mai ebédhez ő volt a köret. Először, de egyáltalán nem utoljára! Hasonló az íze, mint a krumplinak. Első falatra szokatlan volt, de már a második villányi adagnál eltűnt ez az érzés.

1 kg csicsóka

2 dl növényi tej (mandulatej volt most)

fokhagyma

szerecsendió

2 ek zsiradék (pl vaj)

A csicsókát pucoljuk meg, vágjuk kockára, majd tegyük bele forró sós vízbe. Ezután 15-20 percig hagyjuk puhulni. Ha már átmegy rajta könnyedén a villa, akkor jó.

Ezután öntsük le róla a vizet és krumplinyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a fűszereket (só, fokhagyma, szerecsendió), a tejet, vajat és kevergetés mellett hagyjuk rottyanni párat és már kész is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük