Régi vágyam volt kipróbálni a csicsókát, nemrég sikerült is beszereznem belőle egy adagot, így a mai ebédhez ő volt a köret. Először, de egyáltalán nem utoljára! Hasonló az íze, mint a krumplinak. Első falatra szokatlan volt, de már a második villányi adagnál eltűnt ez az érzés.
1 kg csicsóka
2 dl növényi tej (mandulatej volt most)
só
fokhagyma
szerecsendió
2 ek zsiradék (pl vaj)
A csicsókát pucoljuk meg, vágjuk kockára, majd tegyük bele forró sós vízbe. Ezután 15-20 percig hagyjuk puhulni. Ha már átmegy rajta könnyedén a villa, akkor jó.
Ezután öntsük le róla a vizet és krumplinyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a fűszereket (só, fokhagyma, szerecsendió), a tejet, vajat és kevergetés mellett hagyjuk rottyanni párat és már kész is!