Omlós sült hús

1 kg csirkemell

növényi tej (pl mandula)

szerecsendió

fokhagyma

A csirkemelleket megmostam, majd szeletekre vágtam. Ezután egy tepsibe tettem annyi mandulatejet, hogy kb félig érjen majd a húsoknak, majd megpucoltam 4 db fokhagyma gerezdet és fokhagyma nyomóval a tejhez adtam, majd sóztam, és bőven ment rá szerecsendió is. Ezután egyenként megforgattam a húsokat a lében és bele tettem egymás mellé sorakoztatva a tepsibe.

Előmelegített sütőbe 175 fokon légkeveréssel alsó felső sütésre tettem.

Kb 45 perc alatt készre sültek (kezdett pirulni a tetejük).

Most karfiolpüré készült hozzá.

Ha kerüljük a feldolgozott ételeket, a kenyerünkön is megállja a helyét! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük