Amerikai fánk (Szafi mindenmentes)

Amerikai fánk (Szafi mindenmentes)

Ha már egyszer farsangi időszak, akkor fánk, akár mindenmentesen is! Nagyon finom, ha lehetne, akkor biztos csokisan készítettem volna el őket, így maradt Szafis szilva-fahéj lekváros és az epres változat. Ezek is nagyon finomak voltak! 🙂

Szafi receptjét használtam, csak nagyobb illetve kisebb formára szaggatva a fánkokat és dupla adagot bekeverve:

160 g meleg víz (nem forró, de a langyosnál melegebb)

5 g almaecet vagy citromlé

12 g eritrit

csipetnyi só

5 g citromhéj

késhegynyi vanília őrlemény vagy 1 kupak vanília aroma

150 g Szafi Free amerikai fánk lisztkeverék

A megadott recept 7 db fánkhoz elég.

Mérjük ki a vizet, majd a fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó alaposan.

Pihentessük 5 percig.

A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm. vastagra nyújtsuk ki a tésztát. (Ne legyen vastagabb, mert sütés közben az olajban szépen meg fog nőni.)

Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával.

Vagy egy nagy pohár szájával (8 cm-es), majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával (3 cm, pl. egy kupakkal, vagy 3 cm-es mini pogácsaszaggatóval).

Forró kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül. Oldalanként kb. 2 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre. Nem szív magába sok olajat.

Epres fánkhoz néhány mirelit epret kiolvasztottam, villával összetörtem, majd hozzákevertem némi eritritet. Ha csak a levét használjuk vagy leturmixoljuk, akkor simább állagot kapunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.