Karácsony, Újév, Fogadalmak

Karácsony, Újév, Fogadalmak

Idén is eljött a várva árt (legalábbis általam biztosan, mert oda vagyok a Karácsonyért!) év végi, ünnepi időszak. Egy jó kis forró csoki, kuglóf, hangulatos film, a fejemben mellé képzelek még egy kandallót is és már lehet is a hangulatos fények közt bekuckózni a tv elé.

A sok finomság után aztán a két ünnep között azt érezzük, hogy sok volt ez a jóból és a mérleggel folytatott ádáz ellenségeskedés is rögtön kiújul, úgyhogy Szilveszterkor az újév köszöntéseképpen el is szoktunk jutni az „idén lefogyok” fogadalmunkig.

Persze mindenki ismeri már ezeket a fogadalmakat, mint a „rossz pénzt”, én már igyekszem módjával is kezelni… csak akkor mondom, ha elég komolyan gondolom!

Újév, tiszta lap, de ne emiatt tűzzünk ki célokat magunk elé, mert annak a lángja hamar ellobban. Tegyünk fogadalmat magunkért! Ne a fogyás legyen az elsődleges cél, hanem hogy egészségesebbek legyünk! Egy életformát alakítsunk ki! Lehet ezt lépésről lépésre is tenni. Tűzzük ki magunk elé, hogy melyik héten mivel egészítem ki az életemet, ami már 1 lépés a vágyott irányba.

Pl: 1. héten bevezetem a heti háromszori tornát! Ez lehet 20 perc otthon is!

2. héten kisebb mennyiségeket eszem, többször!

3. héten csökkentem a szénhidrát mennyiséget, több zöldséget eszem (én itt a joghurtos banános zabkását is bevezettem az étkezésembe).

És így tovább, és így tovább… nem kell ezeket a pontokat követni, csak példaként írtam, bár ezzel a módszerrel már alapból heti 1 lyukkal beljebb tudtam csatolni az övemet.

Ez egy remek időszak a tervekhez és azok így tudnak a leginkább rövid távúak helyett, hosszú távú tervekké válni!

Nem kell sanyargatni magunkat, hiszen így sem mindig minden fenékig tejfel, ne bántsuk magunkat! Nézzük meg, mi mással lakhatunk jól, ami nem a terveink ellen, hanem mellett dolgozik. Vannak egészséges „jutalmak”, amiktől könnyebb lehet a testünk és lelkünk egy nehéz nap után. (Nekem ez a mandula, gesztenyepüré, banán turmix vagy egy kis házi készítésű sütemény, ami ezt a gondomat megoldja.) Kicsit keresgéljünk és megtaláljuk a számunkra megfelelő variációt! Hiszen jók vagyunk, megérdemeljük a jó dolgokat, a Jézuska is hoz a fánk alá ajándékot!

Ne gondolja senki, hogy így nem lehet jó egy ünnep, mert így is ehetjük a kedvenceinket és a következő karácsonyt már a saját diétánkra is szabhatjuk bűntudat nélkül!

Ha pedig a néhány első kritikus héten túl vagyunk, már nagyon szalad az idő. A következő Karácsony már nem csak a jobb lét utáni vágyakozásban fog telni, hanem a hőn áhított vágyaink szerint!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.