Joghurtos kuglóf

Egy időben nagyon sok kuglóf recepttel kísérleteztem, ő lett az abszolút kedvenc. Egyetlen hibája, hogy nem mindenmentes. Ősszel vagy karácsony körül mindig készül belőle. Meg lehet bolondítani kandírozott naranccsal vagy csoki darabokkal is, bár nálunk a natúr a nagy sláger.

A képen egy csoki mázas változat van, nem az itt leírt krém recept szerinti.

Tésztához

225 g Liga vaj

375 g cukor (ezt lehet helyettesíteni más típusúval)

375 g liszt (barna rizs liszt, mandula liszt, kókusz liszt tetszőleges arányban)

375 g joghurt

6 db tojás

Krémhez

500 g joghurt

4 db tojás sárgája

40 g keményítő

100 g porcukor

A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

Egy másik tálban a cukrot a vajjal habosra verjük, majd hozzákeverjük a joghurtot.

A tojások sárgáját és a lisztet végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz.

Kuglóf formát kikenjük zsiradékkal, beszórjuk lisztel, majd beleöntjük a tésztát.

180 fokon légkeveréses sütőbe kb 1 órát sütjük. Sütés során a sütő ajtaját ne nyissuk ki, nehogy összeessen.

Krém

Gőzfürdő felett a joghurtot, porcukrot, keményítőt és a tojások sárgáját kemény habbá verjük, majd ráöntjük a kész kuglófra.

A kuglóf krém nélkül is tökéletes. A tetejét porcukorral megszórva is finom.

Forró csokival és már tesztelve a kuglóf.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük