60 dkg sütőtök
60 dkg édesburgonya
só
bors
babérlevél
szerecsendió
fahéj
citrom
hagyma
kókusztejszín
víz
A sütőtököt megmossuk, kettébe vágjuk, kimagozzuk, majd az édesburgonyával együtt 180 fokon, légkeveréssel megsütjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, a sütőtököt kiszedjük a belsejéből.
Lepirítjuk a hagymát, a már megfőtt édesburgonyát kockázva rátesszük, majd a sütőtököt is.
Fűszerezzük a só, bors, babérlevél, szerecsendió, fahéj, citrommal és vizet öntünk rá (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre hagyni).
Hagyjuk kicsit összefőni, majd ráöntjük a kókusztejszínt is és megint hagyjuk kicsit összefőni.
Ha kész, kivesszük a babérlevelet, botmixerrel összeturmixoljuk, majd pirított tökmaggal tálaljuk.