Spenótfőzelék

Spenótfőzelék

Kicsiként imádtam, aztán a világból ki lehetett vele kergetni, és ha nem is a legfőbb kedvencem, de manapság sokszor kerül terítékre, mert találtam rá egy kellemes íz világú verziót, gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható és nagyon nem utolsó sorban, sok vitamint tartalmaz!

A képen kölest tettem hozzá, ami ez alapján a recept alapján készült csak kicsi vanília, só és citrommal fűszerezve, illetve sült pulyka szelet került mellé.

2 csomag spenót

fokhagyma

mandulatej, kókuszjoghurt

2 ek. liszt (zöld banán, rizs stb…)

Ha mirelit spenótot választottunk, akkor engedjük fel, öntsük le róla a levet, majd tegyük egy lábosba.

Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kicsit főni (kb 10 percig), közben fűszerezzük a sóval és a fokhagymával.

Egy bögrében csomómentesre kevertem a mandulatejet (időnként kókuszjoghurttal készül, úgy is isteni) 2 ek liszttel, majd beleöntöttem a keveréket a spenótba. Ha hígabbra szeretnénk, lehet még hozzáönteni a mandulatejből.

Egyenletesre kevertem, hagytam őket kicsit összefőni és már kész is.

Nagy kedvencem édesburgonya fasírttal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.