2 zeller gumó
3 db hagyma
szerecsendió
só
fehérbors
víz
kókusztejszín
3 ek. liszt (zöld banán, rizs stb…)

Szeleteljük fel a zellert kockákra. Pirítsuk le a hagymákat olívaolajon (ekkor már hozzá szoktam adni egy kis sót), majd tegyük rá a zellereket és 5-10 percig őket is pirítsuk.
Ezután öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi és fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval.
Mikor megpuhult a zeller öntsünk rá még egy kis vizet. Ennek mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk tartalmasra a levesünket, én nem tettem hozzá túl sokat csak éppen, hogy úszkálni tudjanak benne a zellerek.
Botmixerrel leturmixoltam az egészet.
Ezután egy bögrében csomómentesre kevertem a kókusztejszínt a 3 ek liszttel és beleöntöttem a keverékbe. (Krumplival is lehet sűríteni, de ahol lehet kihagyom ezt az alapanyagot.)
Hagyom még őket kicsit rotyogni, majd lekapcsolom a lángot és kész is.
Én egy kis friss zellerszállal díszítettem tálalásnál (bár annyira nem lett tőle díszes, viszont nagyon finom! 🙂 ).