1 kg csirkemell
1 kg brokkoli
Mandula joghurt (joya)
Mandulatej
Só
Fokhagyma
Szerecsendió
Petrezselyem
Bazsalikom
Sajt (violife olvadós)
A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk szeletekre. Tegyük egy tepsibe és fűszerezzük meg, majd öntsük rájuk a joghurt felét. (A szerecsendió legyen a domináns íz, abból tegyünk kicsit többet.) Forgassuk össze őket, hogy egyenletesen érje a fűszer, majd egyengessük a tepsi aljára kb egy sorba. Ha kisebb a tepsi, lehet több sorba is tenni őket.
Ha nem mirelit brokkolink van, akkor a brokkolit is mossuk meg és vágjuk rózsáira, majd tegyük a csirke tetejére.
Tegyük rá a maradék joghurtot és öntsünk alá mandulatejet, hogy ellepje a húsokat, majd a tetejére tegyünk reszelt sajtot.
Alufóliával lefedve 180 fokon, légkeveréssel süssük 1 órát.
Vegyük le az alufóliát és pirítsuk meg a tetejét.
Most köles körettel készítettem el, amihez tettem egy kis petrezselymet is.