1 kg kacsacomb
2 db narancs
3 db alma
só
koriander
szegfűszeg
fokhagyma
olívaolaj
A kacsacombokat megmossuk, tepsibe tesszük.
Az almát, narancsot is megmossuk és félbe vagy 4-be vágjuk.
A narancsból egy kis levet nyomunk a kacsára. Sóval, korianderrel, fokhagymával és egy kis szegfűszeggel fűszerezzük.
Öntünk rá egy kis olívaolajat (bacont is lehet rátenni, akkor ez elhagyható), majd öntünk alá egy kis vizet.
Forgassuk át a fűszeres lében a kacsákat, majd alufóliával lefedjük és mehet a 200 fokos hőlégkeveréses sütőbe kb 80 percre.
Ezután levesszük róla az alufóliát és mindkét oldalát ropogós aranybarnára sütjük ez kb további fél óra.
Én most édesburgonya körettel készítettem, ami alatta sült egy másik tepsiben, de lila káposztával is meg lehet bolondítani.