Így élünk mi...

Natúr csirkemell, baconos sajtszószos spárgával, rizzsel

1 kg csirkemell 3 gerezd fokhagyma Olívaolaj Só Petrezselyem Bazsalikom Szerecsendió 1 csomag spárga Szeletelt bacon 3 dl Rizstej 3-4 evőkanál sörélesztő pehely Szerecsendió 1 bögre rizs 2 bögre víz Olívaolaj Só Petrezselyem A húst megmostam, szeletekre vágtam, majd a fűszereket összekevertem és beleforgattam a húsokat. Félretettem kicsit pácolódni, ha …

Rizs

Rizs 1 bögre rizs (kb 2,5 dl) 5 dl víz 2 ek olívaolaj 2 tk só Kis hagyma félbe vágva (ízlés szerint) Olíva olajon futtassuk meg a rizst, amíg a nagy része ki nem fehéredik, ezután öntsük rá a vizet és tegyük bele a hagymát. Tegyük rá az edényre a …

Natúr csirke rizzsel, brokkolival, sajtmártással

500 gr brokkoli só 1 kg csirkemell fokhagyma metélőhagyma só olívaolaj Mártáshoz 1 közepes hagyma 3 ek sörélesztő pehely 50 gr vaj (liga) 4 ek zabpehely liszt 20 dkg növényi sajt (most cheddaros violife volt itthon) 3 dl növényi tej (most rizstej) fokhagyma szerecsendió só Feltettem főni a rizst, sós …

Kelkáposzta főzelék

1 kg kelkáposzta 2 nagyobb édesburgonya (kb 40 dkg, ízlés szerint) 1 db hagyma 0,5 dl mandulatej só kömény fokhagyma olívaolaj 4 ek köles liszt Vöröshagymát kockára vágtam, olívaolajon megpirítottam, majd a felvágott kelkáposztát rátettem a hagymára. Ízesítettem sóval, köménymaggal, fokhagymával. Mikor megdinsztelődik, vizet engedtem rá és mandulatejet kb 0,5 …

Sárgaborsó főzelék

500 dkg sárgaborsó só fokhagyma olívaolaj 4 ek köles liszt (ízlés szerint mehet még bele: piros paprika vegeta kolbász/sonka) Előző nap beáztattam az átmosott fél kg sárgaborsót. Olívaolajon lepirítottam egy hagymát, hozzáadtam fokhagymát. Ezután hozzáöntöttem a sárgaborsót és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. A sárgaborsó típusától függően változhat a keménysége. …

Rakott káposzta

Húsvét után maradt itthon egy kis maradék főtt sonka és a káposztát is megkívántuk. Valamilyen töltött káposztához hasonló dologra vágytam, így született meg ennek a rakott káposztának az ötlete. 1 hagyma 30 dkg darált hús 30 dkg savanyú káposzta 3 dl köles sonka babérlevél fokhagyma őrölt kömény só sonka (elhagyható) …

Epres-banános turmix

Ha édességre ehetnékem támad, akkor mostanában sokszor ez készül itthon. 2 db banán 1 bögrényi mirelit eper 2 csepp citromlé (barnulást akadályozandó) 1 mk fahéj 1 mk vanília (elhagyható) mandulatej (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrű gyümölcsöt inni) Ha a mélyhűtőből kerül elő az eper, akkor egy bögrébe szoktam tenni …

Amerikai palacsinta (mindenmentes)

Nagy vágyam volt lisztkeverék nélkül készíteni palacsintát, illetve az amerikai változathoz sem volt még szerencsém. Ez egy fúziós palacsinta lett. Amerikaihoz képest nagyobb, magyarhoz képest vastagabb, viszont olyan finom és gyors, hogy ezennel nálunk be is került a repertoárba! 275 gr kölesliszt 3 ek datolyaszirup (bármilyen cukorhelyettesítő is jó) 1 …

Édesburgonya fasírt

1 kg darált hús 1 kg édesburgonya 1 db hagyma 4 gerezd fokhagyma só Az édesburgonyát most egybe betettem tepsire és a zsemléimmel együtt puhára sültek. Majd mikor kihűltek megpucoltam őket és krumplinyomóval összenyomtam. Úgyis meg lehet csinálni, hogy megpucoljuk és nyersen lereszeljük az édeskrumplikat. Ezután egy tálba tettem a …

Édesburgonyás brokkoli főzelék

Szegényke nem túl fotogén, de az íze kárpótol érte! 🙂 500 gr brokkoli 3 db közepes édesburgonya kókuszjoghurt 3 ek tápióka keményítő 2 ek zöld banán liszt (rizs liszt is tökéletesen megfelel) só szerecsendió 3 babérlevél Édesburgonyákat megpucoltam, kockára vágtam és egy nagyobb edénybe tettem, majd 500 gr mirelit brokkolit …