Nem mentesen is csak néhányszor ettem gnocchit, abból is csak az egyik változat ízlett, a másik nagyon száraz volt, úgyhogy reménykedtem benne, hogy a mentes verzió szaftos lesz és szerencsére az is lett! 🙂
Volt egy kis maradék édesburgonyám, azt megpucoltam, kockára vágtam és forró sós vízben puhára pároltam, majd krumplinyomóval összenyomtam.
Szafi receptjét használtam a „Szafi Reform csökkentett szénhidrát-tartalmú galuska és házi tészta lisztkeverék 500 g”-et, viszont a tojást édesburgonyára 2/3ad és (mivel kevesebb volt) 1/3ad kókusz joghurtra cseréltem. 3szoros adag készült belőle.
- 70 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék
- 2 g só
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 25 g víz
Miután összekevertem, hagytam kicsit pihenni a tésztát (5-10 perc), addig feltettem forrni sós vizet és odakészítettem egy edényt a szűrővel.
Kb. tenyérnyi adagokat lecsíptem a tésztából és ujjnyi vastag rudakat görgettem belőlük, egymás mellé tettem őket és levágtam őket 1 ujjbegynyi vastagon, majd egy villával lapítottam rajtuk, így maradt bennük a minta is.
Mikor kész voltak, beledobtam őket a forró vízbe, majd kb 5 percig főztem őket, rázárt fedővel, majd leszűrtem őket és hideg víz alatt kihűtöttem. A végén tettem rájuk egy pici olívaolajat és megkevertem őket.