Kicsiként imádtam, aztán a világból ki lehetett vele kergetni, és ha nem is a legfőbb kedvencem, de manapság sokszor kerül terítékre, mert találtam rá egy kellemes íz világú verziót, gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható és nagyon nem utolsó sorban, sok vitamint tartalmaz!
2 csomag spenót
só
fokhagyma
mandulatej, kókuszjoghurt
2 ek. liszt (zöld banán, rizs stb…)
Ha mirelit spenótot választottunk, akkor engedjük fel, öntsük le róla a levet, majd tegyük egy lábosba.
Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kicsit főni (kb 10 percig), közben fűszerezzük a sóval és a fokhagymával.
Egy bögrében csomómentesre kevertem a mandulatejet (időnként kókuszjoghurttal készül, úgy is isteni) 2 ek liszttel, majd beleöntöttem a keveréket a spenótba. Ha hígabbra szeretnénk, lehet még hozzáönteni a mandulatejből.
Egyenletesre kevertem, hagytam őket kicsit összefőni és már kész is.
Nagy kedvencem édesburgonya fasírttal!