Diéta egyszerűen

Diéta egyszerűen

A diéta szót hallva az emberek kínlódásra, éhezésre, önsanyargatásra gondolnak. Persze eleinte minden változás nehéz, de egy kis előkészülettel, ezek egyikével sem kell közelebbi ismeretséget kötnünk. Az ember egy lakásfelújításnál sem egyből a készbe csöppen bele, hanem tervezget, szervezget, és kiveszi a részét a munkálatokból, mielőtt beleülne a csodaszép új otthonába, esetünkben a csodaszép, regenerált, új testébe.

Azonban, ha itt is a tervezés, szervezés résszel kezdjük a folyamatot és pl találunk gyorsan elérhető a diétánkba illeszkedő ételeket, akkor se éhesnek lennünk nem kell, se reflexből a régi „rossz” alternatívákhoz nyúlnunk megszokásból. Pl olajos magvakból szemezgetni, ha édességre vágyunk vagy megenni egy almát, banánt. Eleinte az édesség helyett szokatlan lesz és a gyümölcsök némelyikében is van ám cukor bőven, de máris egy természetes formában vittük azt be a szervezetünkbe. Na persze ezekből is csak mértékkel!

Sokan, sokféleképpen és megannyi különböző okból diétáznak. Vannak, akik időlegesen teszik, míg másoknak egy életre szól. Néhányan a súlyukon szeretnének módosítani, másokat betegség vagy érzékenység visz erre az útra. Vannak, akik vallási vagy elvi okokból mellőznek bizonyos ételeket.

Itt is fontos szabály, hogy ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy másik. Ha szerencsénk van, akár több másik is. Földünk számos különböző típusú, színű, ízű élelemmel látott el minket, amiknek a szűklátókörűségünk, megszokásaink, helyi adottságaink miatt csak töredékét ismerjük vagy nem is gondolnánk, hogy másként is fel tudjuk használni.

A technika fejlődésének hála egyre több dolog létéről tudunk (régen a banán beszerzése is problémás volt) az internet pedig egyre többnek az elkészítési módját mutatja be. Ha elsőre nem ízlik valami, akkor se csüggedj, az új ízeket időnként szokni is kell, illetve az ízlésünk is tud változni. Kicsit később próbáld újra!

A diéta lehet egy új lap az életünkben, amivel kitekintünk a szüleinktől, nagyszüleinktől kapott sémákból és mint ahogy külföldre is kalandvágyból, kikapcsolódásból, felfrissülésből megyünk, úgy az újfajta alapanyagok, ízek is egy új világot nyitnak meg előttünk.

Ha szerencsések vagyunk, ezután magunk dönthetjük el, hogy melyik ízvilágot részesítjük előnyben vagy hozunk létre magunknak egy teljesen újat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.