700 gr hal (filézett tőkehalfilét vagy afrikai harcsafilét szoktam használni, amire rá van írva, hogy szálkátlanított)
citrom
olívaolaj
só
kakukkfű
fokhagyma
A halat kicsit hagyjuk kiolvadni. Egy tepsibe tegyünk olívaolajat, citromot, sót, kakukkfűvet, fokhagymát (ezekkel ízlés szerint lehet variálni, akár bazsalikommal, rozmaringgal, piros paprikával), majd mossuk meg a halszeleteket és lecsepegtetve tegyük bele a tepsibe. Kicsit forgassuk át őket a fűszerben, majd tegyük őket egymás mellé és tegyük be fél órára előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőbe.
Nem sokkal azután, hogy betettem őket még rájuk néztem, mert az enyémek kicsit még belül fagyosak voltak. Szerencsére engedtek egy kis vizet, kb félig ellepte a halakat, ha nem fagyosak öntsünk alájuk egy picit, de ezt akkor is meg lehet tenni, ha már kiderült mennyi vizet engedtek. Ettől finom puhák maradnak.
Kb 25 percnél átforgattam őket, hogy mindkét oldaluk aranybarna legyen és egy picit vizet tettem még alájuk, mert elpárolgott.
Salátát készítettem hozzá köretként, amit joghurtosnak terveztem, de aztán olyan jól nézett ki magában, hogy úgy hagytam illetve volt egy kis maradék hagymás édesburgonyám, amit mellé tettem.