Nagy vágyam volt lisztkeverék nélkül készíteni palacsintát, illetve az amerikai változathoz sem volt még szerencsém. Ez egy fúziós palacsinta lett. Amerikaihoz képest nagyobb, magyarhoz képest vastagabb, viszont olyan finom és gyors, hogy ezennel nálunk be is került a repertoárba!
275 gr kölesliszt
3 ek datolyaszirup (bármilyen cukorhelyettesítő is jó)
1 csomag sütőpor
3 dl mandulatej
4 ek mandulajoghurt
1 ek olívaolaj
1 mk fahéj
1 mk vanília
Mindent egy tálba tettem és csomómentesre kevertem.
Felforraltam egy serpenyőt és tettem rá egy nagyobb csepp olívaolajat.
Merőkanállal ráöntöttem a keverékből 1 adag tészta keveréket a serpenyőre és mindkét oldalát néhány perc alatt aranybarnára sütöttem.
6,5 db jött ki ebből az adagból, a fél palacsinta pont a gyerek fogára való volt.
Feltétként bármit rátehetünk, amit szeretünk és megfelelő a diétánkhoz, én most epres-banános turmixot készítettem kicsit sűrűbbre és azt öntöttem rá, annak a tetejére pedig datolyaszirupot csurgattam.
Az egyik adagnál szendvicsesen oldottam meg: palacsinta, turmix, palacsinta és arra öntöttem datolyaszirupot, tejszínhabbal még egy fokkal feljebb lehet emelni az íz és látvány élményt! 😉