1 fej karfiol
500 gr darált hús
bacon kocka
hagyma
3 gerezd fokhagyma
só
petrezselyem
400 gr mandula joghurt
növényi sajt
növényi tej (elhagyható)
A hagymát felvágtam és lepirítottam olívaolajon a bacon kockákkal (ezt érzésre szoktam hozzátenni attól függően, hogy mennyire szeretném kiérezni az ízét).
Megpucoltam, majd fokhagyma nyomóval rátettem a fokhagymát és a darált húst, majd sóztam és lepirítottam.
Közben megmostam és rózsákra szedtem a karfiolt.
Egy tepsibe sütőpapírt tettem (könnyebben elmosható legyen), majd beleöntöttem a darált húst.
A tetejére tettem a karfiol rózsákat, majd nyakon öntöttem a joghurttal és megszórtam sajttal.
Ezután tegyük alá egy kis vizet (én most mandulatejet tettem, ettől még puhább lett).
Ezután letakartam alufóliával, majd 180 fokon légkeverésen alsó felső sütéssel sütöttem kb 30 percig.
Levettem a tetejéről az alufóliát és még kb 20 percig sütöttem, amíg át nem tudtam szúrni könnyedén a karfiolon egy villát.
Kölessel tálaltam, ezt külön készítettem el, de ha előre elkészítjük, akkor az egész alá is lehet tenni és együtt megsütni.