Rakott karfiol

Rakott karfiol

1 fej karfiol

500 gr darált hús

bacon kocka

hagyma

3 gerezd fokhagyma

petrezselyem

400 gr mandula joghurt

növényi sajt

növényi tej (elhagyható)

A hagymát felvágtam és lepirítottam olívaolajon a bacon kockákkal (ezt érzésre szoktam hozzátenni attól függően, hogy mennyire szeretném kiérezni az ízét).

Megpucoltam, majd fokhagyma nyomóval rátettem a fokhagymát és a darált húst, majd sóztam és lepirítottam.

Közben megmostam és rózsákra szedtem a karfiolt.

Egy tepsibe sütőpapírt tettem (könnyebben elmosható legyen), majd beleöntöttem a darált húst.

A tetejére tettem a karfiol rózsákat, majd nyakon öntöttem a joghurttal és megszórtam sajttal.

Ezután tegyük alá egy kis vizet (én most mandulatejet tettem, ettől még puhább lett).

Ezután letakartam alufóliával, majd 180 fokon légkeverésen alsó felső sütéssel sütöttem kb 30 percig.

Levettem a tetejéről az alufóliát és még kb 20 percig sütöttem, amíg át nem tudtam szúrni könnyedén a karfiolon egy villát.

Kölessel tálaltam, ezt külön készítettem el, de ha előre elkészítjük, akkor az egész alá is lehet tenni és együtt megsütni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.