1 kg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Só
Petrezselyem
Bazsalikom
Szerecsendió
1 csomag spárga
Szeletelt bacon
3 dl Rizstej
3-4 evőkanál sörélesztő pehely
Szerecsendió
1 bögre rizs
2 bögre víz
Olívaolaj
Só
Petrezselyem
A húst megmostam, szeletekre vágtam, majd a fűszereket összekevertem és beleforgattam a húsokat.
Félretettem kicsit pácolódni, ha előtte nap sikerül megcsinálni, még jobb lesz!
Addig kimértem és kétszer átöblítettem a rizst, majd egy kis olívaolajat öntöttem egy edénybe és rátettem.
Eközben letörtem a spárgákról azt a részt, ami nem jó. Ehhez csak meg kell fogni a 2 szélét és hagyni, hogy ott törjön, ahol Ő jónak érzik, máshol nagyon úgyse fog menni se.
Elmostam őket és félretettem.
Ezután a bacon adagot megfeleztem, és beletettem egy tepsi aljába.
Rá a spárga, majd megint egy adag bacon.
Ennek tetejére 3-4 evőkanál sörélesztő pehely és szerecsendió, majd mehet is a már előmelegített sütőbe.
Ha több baconom lett volna, akkor simán egyenként belecsavartam volna a spárgaszálakat a baconbe és szimplán lesütöm.
Ezután lepirítottam az előkészített rizst (addig kell pirítani, amíg a nagy része ki nem fehéredik).
Majd ugyanazzal a bögrével, amivel az 1 bögre rizst mértem, hozzá adok 2 bögrényi vizet.
Rá a petrezselyem, só és a legkisebb lángon hagyom főni kb 10-15 percet (ez rizs függő is lehet, illetve időnként víz is kellhet még, ezért mindenképpen ajánlatos megkóstolni, amikor késznek tűnik. Ha még kemény maradna, akkor hozzá lehet adni még egy kis vizet)
Míg főtt a rizs, elkezdtem sütni a csirkemelleket, így kb. egyszerre kész is lett minden és lehetett enni. A csirkemellek először kifehérednek és vizes habot eresztenek. Az is jó, ha addig fedőt teszel rá, mert puhább lesz tőle és jól átsül.
Mikor kicsit lepirult, átforgattam és a másik oldalát is lepirítottam és már kész is.
Ehhez nem kell túl sok idő, kb 15 perc, különben kemény lesz és szálas.
Ami készen lett, kiszedtem és már lehetett is enni!
Jó étvágyat!