Rakott káposzta

Rakott káposzta

Húsvét után maradt itthon egy kis maradék főtt sonka és a káposztát is megkívántuk. Valamilyen töltött káposztához hasonló dologra vágytam, így született meg ennek a rakott káposztának az ötlete.

1 hagyma

30 dkg darált hús

30 dkg savanyú káposzta

3 dl köles

sonka

babérlevél

fokhagyma

őrölt kömény

sonka (elhagyható)

piros paprika (az én diétámba jelenleg nem lehet, de lehet bele tenni)

kókusz joghurt

Lepirítottam egy hagymát olívaolajon.

Sóztam, babérlevelet tettem hozzá és fokhagymát (én sok fokhagymával szeretem, de ez ízlés szerint variálható).

Mikor lepirult, hozzáadtam a húsvétról megmaradt füstölt sonkát, de főtlent is bele lehet tenni, csak akkor kisebbre vágva teszem bele és lepirítom.

Ezután rátettem a savanyú káposztát és felengedtem vízzel.

Tettem még hozzá őrölt köménymagot, főztem kb fél órát és kész.

Közben olajon lepirítottam a 3 dl (egy bögrényi) kölest, tettem hozzá sót, majd felöntöttem dupla annyi vízzel.

Majd a darált húst megsóztam, fokhagymáztam, őrölt köményt tettem hozzá, majd mikor kihűlt a megfőtt köles, összekevertem őket.

Ezután elővettem egy tepsit (ha van, alulra lehet tenni káposzta levelet is) én most a káposzta felét tettem bele, rátettem a köleses húst és elegyengetve a tetejére tettem a többi káposztát.

A tetejére még lehet tenni kókuszjoghurtot is, de én sütés után tettem rá.

Ezután 180 fokon légkeveréssel sütöttem kb 20-30 percet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.