Húsvét után maradt itthon egy kis maradék főtt sonka és a káposztát is megkívántuk. Valamilyen töltött káposztához hasonló dologra vágytam, így született meg ennek a rakott káposztának az ötlete.
1 hagyma
30 dkg darált hús
30 dkg savanyú káposzta
3 dl köles
sonka
babérlevél
fokhagyma
őrölt kömény
só
sonka (elhagyható)
piros paprika (az én diétámba jelenleg nem lehet, de lehet bele tenni)
kókusz joghurt
Lepirítottam egy hagymát olívaolajon.
Sóztam, babérlevelet tettem hozzá és fokhagymát (én sok fokhagymával szeretem, de ez ízlés szerint variálható).
Mikor lepirult, hozzáadtam a húsvétról megmaradt füstölt sonkát, de főtlent is bele lehet tenni, csak akkor kisebbre vágva teszem bele és lepirítom.
Ezután rátettem a savanyú káposztát és felengedtem vízzel.
Tettem még hozzá őrölt köménymagot, főztem kb fél órát és kész.
Közben olajon lepirítottam a 3 dl (egy bögrényi) kölest, tettem hozzá sót, majd felöntöttem dupla annyi vízzel.
Majd a darált húst megsóztam, fokhagymáztam, őrölt köményt tettem hozzá, majd mikor kihűlt a megfőtt köles, összekevertem őket.
Ezután elővettem egy tepsit (ha van, alulra lehet tenni káposzta levelet is) én most a káposzta felét tettem bele, rátettem a köleses húst és elegyengetve a tetejére tettem a többi káposztát.
A tetejére még lehet tenni kókuszjoghurtot is, de én sütés után tettem rá.
Ezután 180 fokon légkeveréssel sütöttem kb 20-30 percet.