Régi vágyam kipróbálni, viszont annyiféle verziót találtam neten, hogy hirtelen azt sem tudtam, melyikkel kezdjem…
Ezért készítettem egy alap pestó szószt és amellé egy plusz feltétet, amit igény szerint rá lehet még tenni. Férjem nem szereti, így nem volt rákényszerítve… ez az összetevő a spenót! 🙂
Alap pesto:
3 gerezd fokhagyma
Só
Citromlé
Olívaolaj
Petrezselyem
Bazsalikom
Fenyőmag (kihagyható, most direkt ehhez szereztem! 🙂 )
Nehéz pontos mennyiségeket mondani, mert ez nagyban függ a személyes ízléstől. Én sok fokhagymát, petrezselymet tettem bele.
A fokhagymákat megpucoltam, egy müzlis tálba fokhagyma nyomón átnyomtam, nyakon öntöttem egy nagyobb adag olívaolajjal, sok petrezselyemmel, normál adag sóval, bazsalikommal és egy pici citromlével.
Ezután kifőztem a szokásos 1 csomag Éden Prémium kölestésztámat és rátettem a pestot. Nem kell belőle sok, mert fűszeres.
Spenót:
Lobogó sós vízbe beletettem mirelit spenótot, majd néhány percig pároltam és leszűrtem.
Ebből is tettem a tetejére a növényi sajt mellett.